Astro-fotografie door Rijk-Jan Koppejan

LINKS

Op het gebied van de sterrenkunde en de astro-fotografie is enorm veel te vinden op het internet. Hieronder staat een lijstje met de sites die ik het meeste raadpleeg. In de loop van de tijd zal deze lijst langer worden.

  1. De website van de Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen is natuurlijk een 'must' voor elke astro-liefhebber. Deze sterrenwacht is zeer actief met het organiseren van cursussen, kijkavonden, lezingen etc. Hier wordt je ook goed op weg geholpen met je astro-fotografie hobby. Ga er maar eens naar toe. Elke vrijdagavond is de sterrenwacht in Middelburg geopend.
  2. Om op de hoogte te blijven van actuele sterrenkundige gebeurtenissen, dan is de site van Spaceweather zeer goed. Is er een komeet zichtbaar of verwacht men meteoren, dan moet je hier kijken. Het is ook erg leuk om je foto's naar deze site te mailen. Grote kans dat ze die plaatsen.
  3. Op de site van Stark Labs is veel freeware te vinden voor de astro-fotograaf. Hier is o.a. het programma PHD autoguiding te vinden.
  4. Voor de allerlaatste sterrenkundige nieuwtjes is de site astronieuws.nl een goede bron.
  5. Erg interessant is de website van de werkgroep Astrofotografie. Hier zijn allemaal zeer mooie opnames te vinden van de sterrenhemel.

 Hier staan een paar sites van andere (pseudo-) Zeeuwen die astrofotografie als hobby hebben.

  1. De website van Piet Neels uit Ooltgensplaat (eigenlijk een pseudo-Zeeuw) op Flakkee is ook de moeite waard. Piet is gespecialiseerd in H-alpha-fotografie: Monoceros Observatory. Piet is ook medewerker bij Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg.
  2. Zeer de moeite waard is de site van Klaas Jobse uit Oostkapelle. Vanuit zijn observatorium registreert Klaas talloze meteoren, kometen en planetoïden. Boeiend om te zien wat er allemaal boven onze hoofden afspeelt aan de Zeeuwse sterrenhemel.  Cyclops is naam van het observatorium van Klaas.
  3. Een andere verdienstelijke astro-fotograaf is Jan Koeman uit Kloetinge. Hij maakt prachtige opnames die te bekijken zijn op Jan Koeman 
  4. Kijk ook eens op de site van een professionele astronoom. Jelle is medewerker bij de sterrenwacht in Middelburg, maar is ook werkzaam als professioneel sterrenkundige: www.deplaa.net

Dan is er natuurlijk ook nog zoiets als werk. Dat heb je nodig om de hobby te kunnen betalen...... :)  Sinds 1984 run ik samen met mijn compagnon Henk Jobse twee winkels in stoffen/fournituren/naaimachines/polyether/gordijnen/binnenzonwering/tapijt/cadeau-artikelen en woonaccessoires.  De winkels staan in Middelburg en staan bekend om de naam: LA VACA KREATIEF en LA VACA INTERIEUR.  La vaca Kreatief is in de Herenstraat nummer 4-6 en La Vaca Interieur staat in de Langeviele, nummer 77-79. Kijk maar eens op de website: www.lavaca.nl